Esittelyssä pelinrakentajat ja laitahyökkääjät

Share this:

Kesän 2018 Rusko Mayhemin tähtikaartin esittely lähtee liikkeelle hyökkäyksestä – esittelyssä pelinrakentajat ja laitahyökkääjät

Pelinrakentajan tehtävä pelissä on huolehtia, että jokainen pelaaja tietää, mitä hyökkäyksen peliä lähdetään suorittamaan ennen yritystä. Hänellä 4 yritystä aikaa saada pallo pelaajalle, joka kuljettaa sitä joko vaadittavat 10 jaardia eteenpäin tai maaliin saakka. Näitä pallonkuljettajia ovat mm. sisemmät ja ulommat laitahyökkääjät. Tällä kertaa esittelyssä Rusko Mayhemin kauden 2018 pelinrakentajat Joni Vatanen ja Niklas Kantonen, sisempi laitahyökkääjä Waltteri Varjokivi ja ulommat laitayökkääjät Samuli Alppiranta, Juuso Kosonen, Severi Lempiäinen, Henrik Lindström, Christopher Cousinerie, Tuomo Heinonen, Dmitry Keronen ja Arttu Kiikko.

QB:t (Quarter Back, pelinrakentaja)

Joni Vatanen (numerolla 5) on harrastanut lajia jo 9 v ja kokemusta on monelta pelipaikalta mukaan lukien tukimies, keskushyökkääjä, takapuolustaja, sisempi ja ulompi laitahyökkääjä. Kokemus noilta useilta pelikaoilta helpottaa pelinrakentajan paikalla ennakoimista ja pelin lukua. Se, että on itse toiminut myös puolustuksessa helpottaa heidän lukemista ja esimerkiksi pallon heittämistä avoimimmalle laitahyökkääjälle. Joni on myös valmentanut itse, mm. Åbo Akademissa apuvalmentajana, Oakladieseissa hyökkäyksen koordinaattorina ja TUAS Tornadoesissa hyökkäyksen koordinaattorina ja päävalmentajana. Hän on myös pelannut useammassa joukkueessa Oakmen, Trojans, Sun City ja nyt viimeisempänä Mayhem, mikä antaa perspektiiviä siihen, miten mm. ottaa vastaa muita uusia pelaajia. Hän kokee suurimmaksi vahvuudekseen monipuolisuuden. Se, mikä hänessä vetää puoleensa lajissa on se, ettei hän koe osaavansa lopettaa lajia, eikä kuulemma saa niin tehdäkään.

Niklas Kantonen (numerolla 14) on vasta-alkaja mutta ura alkanut oikein mukavasta TUAS Tornadoesissa. Hän on pelannut pelintakentajan ja ulomman laitahyökkääjän paikkaa, joten pallon vastaanottajan mielenliikkeet ovat myös tulleet jo tutuiksi, mikä helpottaa heille pallon heittämistä. Tähän mennessä kokemusta on päässyt kerääntymään kahdesta joukkuesta, TUAS Tornades ja Rusko Mayhem. Hän kokee vahvuuksikseen pelinrakentajan paikalla pituutensa ja intonsa pelata ja oppia lajia. Hän harrastaa, koska on lajin pelaamisesta on tullut hänelle suuri intohimo.

TE (Tight End eli sisempi laitahyökkääjä)

Waltteri Varjokivi (numerolla 87) on konkari, jolle on kerääntynyt kokemusta jo 12 v ajalta Turku Trojansissa ja Rusko Mayhemissa. Hän on myös kokeillut jo useampaa pelipaikkaa, joihin lukeutuu hyökkäyksen ja puolustuksen linjamiehen työt, pallonkanto niin keskus- kuin ulomman laitahyökkääjän paikalla sekä puolustuksessa myös tukimiehen paikka. Hän on myös Trojansin aikoina valmentanut junioripelaajia. Hän kokee lajissa vahvuudekseen kokemuksen ja pelin lukemisen taidon ja harrastaa lajia, koska ei mukamas muuta osaa. Epäilemme tätä kyllä hieman.

WR:t (Wide Receiver eli ulompi laitahyökkääjä)

Samuli Alppiranta (numerolla 80) on kerännyt taakseen jo 8 v pelikokemuksen. Hän aloitti lajin parissa TUAS Tornadoesissa, kun korkeakoulujenkkifutista vasta aloiteltiin Suomessa ja mukana oli korkeakoulujefun perustajia. Ensikosketus lajiin tapahtui tuolloin ja opetusta sain alan parhailta. Melkein kymmenen vuoden aikana hän on oppinut paljon ja reenien lomassa pyrkii myös viemään sitä oppia eteenpäin. Ennen Rusko Mayhemia, TUAS Tornadoesin lisäksi, Samuli on pelannut myös Turku Trojansissa ja Sun City Hangossa. Vahvuuksiinsa hän lukee vikkelät kintut ja ”find the open space” -pelilukutaidon. Lajissa viehättää sen fyysisyys ja hän haluaakin kehittyä lajin parissa edelleen.

Juuso Kosonen (numerolla 44) omaa 2 vuoden pelikokemuksen, mitä hän on kerännyt niin Rusko Mayhemissa kuin TUAS Tornadoesissakin. Hän on myös ottanut vastuuta mm. West Coast Phoenixissa toimimalla EA vastaavana heidän kotipeleissään. Ulomman laitahyökkääjän paikalla hän kokee parhaaksi ominaisuudekseen nopeutensa. Juuso totesi, että kicksejä, mitkä tämä lajia tarjoaa, ei muualta saa. Lisäksi hän arvostaa omassa joukkueessaan hyvää fiilistä, heidän jengi, jossa kaikki tukevat toisiaan ja asioita tehdään yhdessä.

Severi Lempiäinen (numerolla 84) on pelannut jo 6 vuoden ajan lähinnä puolustuksen linjamiehen ja ulomman laitahyökkääjän paikalla, mutta myös hyökkäyksen linjasta on kokemusta. Rusko Mayhem on hänelle jo toinen seura, sillä aiemmin hän on pelannut Turku Trojansissa. Vahvuuksia Severillä on hänen ketteryys ja nopeus. Lajin parissa hän viihtyy edelleen, koska jenkkifutista on hauska pelata ja hänellä riittää hyviä joukkuetovereita.

Henrik Lindström (numerolla 81) on kerännyt kokemusta 5 vuoden ajan, pelaten aiemmin ensin Raisio Oakmaneissa ja sittemmin Turku Trojansissa, kunnes nyt siirtyi Rusko Mayhemiin. Hän on myös tuomaroinut jonkun verran. Kentällä kokemusta on niin hyökkäyksestä kuin puolustuksessa, ainoastaan linjamiehen paikkoja hän ei ole kokeillut. Hänestä hänen suurin vahvuutensa on olla suhteellisen nopea juoksemaan. Hän nauttii lajissa sen monipuolisuudesta mutta eniten luonnollisestikin heittopeleistä, jolloin saa taistella takakenttäpuolustajien kanssa pallosta.

Christopher Cousinerie (numerolla 85) on nyt 2 vuoden kokemuksella lajissa mukana ja aloitti korkeakoulujenkkifutiksen puolella niin ulomman laitahyökkääjän kuin laitapuolustajan pelipaikoilla. Hän on Rusko Mayhemin lisäksi pelannut TUAS Tornadoesissa. Hän kokee vahvuudekseen kovan työnteon. Lajin pariin hän siirtyi vanhan ystävänsä Varjokiven A.K.A Lihiksen monen vuoden takainen hiillostuksen myötä. Tottakai omalla kiinnostuksella myös oli sitten jo osuutta asiaan.

Tuomo Heinonen (numerolla 83) on 6 v kokemuksellaan myös kokeneimpia pelaajia, mm. TUAS Tornadoesissa hän on ollut ulompilaitahyökääjä ja pelinrakentaja, Raisio Oakmeneissa ulompi laitahyökkääjä ja takapuolustaja. Vahvuuksissaan hän mainitsee olevansa joukkuepelaaja ja tunnollinen treenaaja, jolla on maagiset kädet. Syy, miksi laji viehättää: Joukkuehenki kentällä ja sen ulkopuolella. Ennen peliä oleva jännitys joka loppuu aloitusvihellykseen, vastaavaa tunnetta en ole kokenut missään muussa urheilulajissa.

Dmitry Keronen (numerolla 7) on vasta-alkaja lajin parissa, jolla on nyt tämä kesä aikaa rakastua lajiin ja ottaa paikkansa kunnian kentillä.

Arttu Kiikko (numerolla 10) on myös aloittelija, joka uskoo, että hänen räjähtävyytensä tulee näkymään kesällä pelikentillä. Lajissa viehätti eniten sen kovuus ja taktisuus.

Tällä porukalla alkoi pelaajaesittelykierros. Seuraavaksi vuorossa keskushyökkääjät. Stay tuned!

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *