Rusko Mayhem Offensive Line

Share this:

Isot miehet linjassa muun hyökkäyksen kanssa

 

Hyökkäyksen linjan tehtävä on varmistaa, että pelinrakentajalla on aikaa heittää pallo laitahyökkääjälle tai huolehtia siitä, että keskushyökkääjällä on reitti auki eteenpäin. Tällä pelipaikalla on etua koosta, mutta myös tekniikkaa vaaditaan, nimittäin useimmiten hyökkäyksen virheet syntyvät linjassa. Se on varmaa, että ilman vahvaa hyökkäyksen linjaa, pallo ei etene mihinkään. Ansioitunut hyökkäyksen linja on ehdottoman tärkeä pelin etenemisen kannalta.

OL (Offensive linemen, hyökkäyksen linjamiehet)

Kalle Saksi (numerolla  78) on yksi joukkueen todellisia konkareita 10 v pelikokemuksellaan mm. Lieto Oakmenista ja Sea City Stormista ennen Mayhemia. Hänellä löytyy kokemusta pelaamisen lisäksi myös tuomaroinnista ja linjavalmentamisesta. Hän on pelannut hyökkäyksen linjan lisäksi sisemmän laitahyökkääjän ja puolustuksen linjan pelipaikoilla. Hän pitää parhaimpana ominaisuutenaan pannukakkuilun eli vastustajan saamisen selälleen ja siinäpä hänellä onkin hyvä syy harrastaa lajia ja kehittyä.

Tero Kinnunen (numerolla 65) on puuhannut lajin parissa jo 15 v, eli häneltä löytyy takataskustaan ”knoppi” tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hän on pelannut linjassa niin hyökkäyksen kuin puolustuksen puolella myös useamman joukkueen riveissä, Oakmen, Trojans ja nyt Mayhem. Teron mielestä paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa, mihin hän luottaa myös kentällä. Lajissa hän haluaa pysyä, koska sen avulla saa mukavaa vastapainoa arjelle, varsinkin joukkueen saunailtojen muodossa.

Mikko Saksi (numerolla 68) on veljensä lailla harrastanut lajia jo 10 v ja vaikuttanut mm. Oakmenissa, Trojansissa, TUAS Tornadoesissa ja nyt Mayhemissa. Myös hänellä on kokemusta useammalta pelipaikalta hyökkäyksen linjan lisäksi, kuten sisemmän laitahyökkääjän, potkaisijan ja puolustuksen linjan paikoilta. Vahvuuksinaan hän näkee kokemuksen, peliälyn ja tekniikan. Koska jenkkifutis eli amerikkalainen jalkapallo on joukkueurheilua parhaillaan, hän edelleen viihtyy lajin parissa.

Toni Laakso (numerolla 75) on kerännyt taakseen nyt yhden vuoden verran pelikokemusta linjasta Mayhemissa ja TUAS Tornadoesissa. Pelaajan roolin lisäksi on ollut mukana junioripuolella Trojansissa huolto- ja valmennustehtävissä. Hänen parhain puolensa pelissä on iso koko, jolla on hyvä ja helppo blokata. Lajia hän on lapsesta saakka ”fanittanut” ja kokee, että se on kontaktilajeista ehdottomasti ”coolein”.

Eero Routamaa (numerolla 62) pelasi Lieto Oakmenissa 2008 – 2012 ja kokemusta onkin karttunut jo 8 v, kun hän aloitti lajin uudelleen Rusko Mayhemissa 2016. Hän on keskittynyt pelaamaan hyökkäyksen linjassa eri paikoilla, joten hän on linjapelaamisen vahva osaaja. Hänen parhaita puoliaan kentällä on hänen pelikovuus ja sitä saammekin kesän mittaan ihastella. Lajissa hienointa on sen taktisuus ja kontakti, minkä vuoksi hän lajin parissa viihtyykin.

Anselmi Siltala (numerolla 64) on pelannut linjaa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa jo viiden vuoden ajan, ensin Turku Trojansin junioreissa ja sittemmin Rusko Mayhemissa. Parhaimpana puolenaan kentälle hän tuo nopean reaktiokyvyn ja vahvuuden. Anselmi nauttii lajista, koska se vaan tuntuu hänelle itselleen oikealta ja on mukavaa.

Jani Nurmi (numerolla 69) on pelannut jefua jo 6 vuotta ja siihen mahtuu mm. pelaaminen Trojansin riveissä Vaahteraliigassa, kierros maajoukkueessa 2014 ja off-season harjoittelu Hämeenlinna Huskieseissa, ennen heidän luopumistaan sarjapaikastaan. Hän on myös pelannut linjassa ns. molempiin suuntiin. Vahvuutenaan hän näkee nopean reaktiokyvyn, voimakkuutensa ja hyvät vitsit. Lajissa hänestä parasta on se, että pohkeet kasvaa.

Jussi Jalonen (numerolla 79) on myös vanha tekijä kentällä 12 vuoden kokemuksellaan. Hän on aiemmin tuttu Turku Trojansin riveistä ja on pelannut lajia myös sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa. Jussi on nähty myös maajoukkueringissä. Hänen vahvuutensa on pelikäsityksessä ja tekniikassa, voimassa yhtään periksiantamatta. Jussi tuo rauhallisuudellaan sopivaa tasaisuutta hyökkäyksen linjan räiskyvään meininkiin.

Linjoistaan kannattaa pitää huolta ja niin tekee myös Rusko Mayhem. Seuraavassa esittelyssä sitten onkin sopivasti vastakkainen puoli eli puolustuksen linja. Stay strong!

 

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *