Rusko Mayhemin maajoukkuepelaaja toi pelimatkaltaan hopeaa palkintokaappiinsa

Share this:

Anssi Hannelin (Maajoukkue 99, Mayhem 56), joka viime kesänä pelasi ansiokkaasti niin puolustuksen kuin hyökkäyksen linjamiehen tehtävissä Rusko Mayhemissa kävi pelaamassa Tanskassa U19 maajoukkuepaidassa PM-turnauksessa ja nappasi kaulaansa sieltä hopeamitalin joukkuetovereidensa kanssa.

 

Anssi ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä vaan hän on kahtena edeltävänä vuotena pelannut U17-maajoukkueessa. Kaksi vuotta sitten pelasimme maaottelun Ruotsia vastaan ja viime vuonna voitimme Tanskassa Pohjoismaiden mestaruuden. Vanhana tekijänä Anssi oli tänäkin vuonna U19-maajoukkueeseen kutsuttujen pelaajien listalla, ja hän päätti lähteä kokeilemaan, jos joukkueessa aukeaisi paikka. Tämän vuoden U19-maajoukkue koostuikin pääosin samoista pelaajista kuin aikaisempina vuosina.

“Maajoukkueessa pääsee tutustumaan jefunpelaajiin ympäri Suomea, joukkuehenki on todella hyvä. Siellä oppii paljon uutta lajista ja harjoittelusta. Tottakai on myös hienoa päästä edustamaan Suomea. Joka vuodelta on jäänyt muistoja, jotka muistaa varmasti loppuelämänsä”, kertoo Anssi kokemuksestaan maajoukkueessa.

Hän kokee, että treenit sinänsä eivät sisällön puolesta eroa kauheasti oman joukkueen treeneistä. Ensin treenataan pelipaikkakohtaisia asioita ja treenin lopuksi pelataan. Tempo on kuitenkin treeneissä paljon kovempi, sillä jokainen haluaa näyttää parastaan. Myös porukkaa on paljon enemmän.

Anssi myös kertoo, että; “Muiden maiden joukkueita vastaan pelaaminen on hauskaa. Erityisesti Suomi-Ruotsi otteluissa on tunnetta mukana. Siinä pääsee näkemään, minkälaisia pelimiehiä muissa maissa on. Vaikka pelaaminen on kovempaa, on esimerkiksi kentällä kommunikointi helpompaa. Harva vastustaja ymmärtää suomea, joten voi aika vapaasti huudella, mitä tullaan pelaamaan.”

Anssin suurin saavutus tähän mennessä on viime vuotinen Pohjoismaiden mestaruus. ”Yksilötasolla se, että olin tänä vuonna aloittavassa puolustuksessa. Ensi vuonna on ikäluokan EM-kisat, joten jos sinne asti päästään, olisi upeaa voittaa Euroopan mestaruus.” Tähän tavoitteeseen koko Rusko Mayhemin joukkue toivottaa Anssille kovasti onnea ja jännitämme ensi vuonna pelien ääressä kannustaen.

Anssi on yhtä hymyä ylärivi toinen vasemmalta. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Start a Conversation

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *